Blogy

Další sada nových obrázků

Farmářský serverPrávě přibyla další sada nových obrázků. Již se nám to začíná pěkně rozrůstat... Většinou jsou to obrázky nové, ale pár z nich je taky re-make starších verzí.

Více obrázků najdete v galerii.

Další nové obrázky

StrážceTak se našel opět nový dobrovolník, který je ochoten pro Nadaci a říši namalovat celou sérii obrázků a že jich není zrovna málo... Kéž by mu to vydrželo.

Nový server

V minulých dnech proběhlo stěhování webových stránek hry na nový server. V současné době by mělo již vše běžet na novém stroji, jen stěhování samotné hry čeká na restart věku.

První vítěz závodu quentinů

V prvním kole prvního závodu již známe vítěze. Po dramatickém ukončení, kdy rozhodovaly jen metry, dojel jako první do cíle Gali těsně následován pilotem Buum. S větším zpožeděním pak dorazili Dark , Pan Tofel, Vasilij-Zajcev a Moks. V nejbližších okamžicích však cílovou pásku protnou další a další závodníci.

Více najdete v novinách Katamak news

Tipy na vítěze závodu

Od čtvrtka do pátku se dalo sázet na vítěze historicky prvního závodu sportovních quentinů. Celkem přišlo od vládců galaxie 54 tipů a všechny tyto tipy byly uznány platnými. Vzhledem k vývoji závodu až do čtvrtečního odpoledne není divu, že největším favoritem se stal vládce Pan Tofel.

Kompletní seznam favoritů závodu najdete na Katamak news

Jménem Galaktické rady  děkujeme stáji principa Darka za spoluúčast na financování odměn pro vítěze.

Katamak news

Nové noviny najdete na news.katamak.cz.

Momentálně vznikají nové noviny, které budou vážně i nevážně doprovázet hru Nadace a říše. Co se týká vzhledu novin, tak se na tom bude pomalu ale jistě pokračovat a to asi dost pomalu, protože je dost práce jiné, ale nějaký článek by se tam sem tam objevit.

Stará a nová verze

Protože na nové verzi je ještě moc práce, a teď jsem zas chvíli nestíhal, tak jsem se rozhodl, že se budu muset taky víc věnovat verzi aktuální.
V současné době připravuji úkol pro další věk, který je trochu složitější na provedení, ale snad se bude líbit aspoň někomu :-) a pak již zůstane jako trvalý úkol věků.
V diskusi se objevila zajímavá změna s rozdělením sektorů na chráněné a bez omezení. To připravím na "Vánoční" věk a uvidíme, zda to tak zůstene trvale nebo se po novým roce vrátí nastavení zpět na současné.
No a když zbyde troška času, tak je tu vždy práce na té nové verzi...

Konec starýho serveru

Tak jsem pár dní strávil tím, že jsem archivoval data původního serveru. Desítky GB stahovat přes net a vypalovat... Trochu nezáživné a snad jsem na nic nezapoměl. Zítra už ten server přestane fyzicky existovat.
No, a zítra zas jdu dělat na nové verzi.

Projekt NaR

Vytvořil jsem nové stránky, které budou sledovat práci na nových verzích hry Nadace a říše. Tyto stránky jsou založeny na issue tracking systému Flyspray.

V současné době do nich postupně vkládám úkoly, které bude ještě potřeba dodělat. Později tam budou moci vkládat úkoly i další hráči. Systém bude využíván na hlášení chyb a vylepšení a hlavně pak na sledování vývoje. Takže zatím je to víceméně v systému read-only, ale již brzo bude proveden výběr ochotníků, kteří tam budou moci zapisovat.

Skončil test

Právě byl ukončen testovací provoz a NaR byla vypnuta.
Nový věk hry začíná dnes večer ve 20:00.
Všem, kteří se zúčastnili testování, patří poděkování, protože běhen tohoto testu bylo odhaleno a opraveno několik problémů souvisejících s přechodem na novější verzi PHP.