SO

Usnadnění hry SO

Popis změny

Tato změna má za účel umožnit hru farmářským svobodným obchodníkům, kteří nemají zájem o války nebo se do hry mohou přihlašovat podstatně méně často. Problém těchto hráčů je, že pokud se přihlásí pouze jedenkrát denně, tak mohou za dobu své nepřítomnosti ztratit více planet, něž je jim libo. Změna neřeší tyto vládce ve sdružení či impériu, protože tam se předpokládá, že partneři v politice jim planety pohlídají.

Myšlenka změny je následující: Válka na SO nezačne dříve, než bude tento SO on-line. Za tuto výhodu bude tento SO platit Latiniem.

Zvýšení ochrany svobodných obchodníků

S platností od restartu věku NaR na 40. věk hry se zvyšuje ochrana před útoky pro svobodné obchodníky.

Svobodný obchodník (SO)

Po registraci do světa NaR se vládci automaticky přiřadí status SO. Následuje 1 dnů denní počáteční ochrana, kdy hráč buduje svou ekonomiku a kdy na něj nemůže být útočeno a sám nemůže útočit. V této době nelze prodávat obyvatele, posílat latinium jiným vládcům ani přijímat latinium od jiných vládců a účastnit se aukcí.