SO věk

Tento věk nemá typický úkol, ale jde o odlišné nastavení herních podmínek a pravidel pro celý věk. Nastavení věku je bez politik a tedy všichni vládci budou hrát pouze jako svobodní obchodníci. Dále pak dochází k omezení některých dalších funkcí, čímž se ještě omezuje spolupráce mezi vládci. Ale i přes toto omezení je určitě možná spolupráce mezi vládci.

Seznam speciálního nastavení pro věk

1. Změna politiky: Nejdou zakládat sdružení a nadace, nejdou zakládat impéria, všichni vládci hrají tento věk jako svobodní obchodníci. SO je nastaveno pro války povětšinou jako průměr mezi farmářským a budovatelským zaměřením sdružení.
    • Poměr planet: 0,5
    • Poměr mocnosti: 0,3
    • Maximum planet pod útokem: 25 %
    • Maximum planet pod útokem od jednoho vládce: 17 %
    • Interval plenění: 18 h
    • Maximum zahájených útoků za 24 hodin: 7
    • Slevy ze žoldu či daně z planet: zrušeny
  2. Nelze posílat latinium funkcí poslat Lt, jedinou vyjímku mají Strážci.
  3. Přesun po galaxii byl zrychlen o 40%. Přesun v rámci jednoho hvězdného systému byl zrychlen přibližně o 60%.
  4. Po vstupu do věku a vytvoření domovské planety lze ihned osídlit další dvě planety a následně kdykoliv ihned osídlovat třetí planetu ihned po druhé.
  5. Počáteční množství obyvatel je dvojnásobné, počáteční množství Lt je zvýšeno o 3 M
  6. Rasa UI má dvojnásobné počáteční množství čipů a dvojnásobné množství androidů.
  7. Nelze pomáhat ve válkách! Každý dobývá a brání sám.
  8. Interval použití galaktického okna je 16 h a vzdálenost přesunu planety pomocí GO je taktéž 16 h letu lodí bez navigátora.
  9. Během restartu hry po skončení tohoto věku nebudou odebíráni přestárlí hrdinové.
  10. Vzhledem k absenci politik nebude tento věk ani stálý úkol nadace versus impéria, hodnocení předsedů,...