Nekronský úvodní dopis

Vítej hráči webové hry Nadace a Říše,

jsme velice potěšeni tvým výběrem naší hry.

Na úvod hry je nutné podotknout zásadní fakta, která jsou důležitá pro úspěšné hraní Nadace a Říše (dále jen NaR).

Hru NEHRAJEŠ za svou rasu, ale pouze za sebe (v případě svobodného obchodníka nebo imperátora), nebo za své spojence (pokud jsi ve sdružení či nadaci).
V NaR se měna, kterou se platí po celé galaxii, netěží, jak si většina z hráčů navykla v jiných hrách, kde není kladen žádný, nebo jen malý, důraz na realitu. Zde si musíš pruty Latinia (měna ve formě prutů) vydělat obchodem, alternativou je pak také trh s výrobky.
Přesuny čehokoliv po vlastní ose (transportní lodí) nejsou chvilkovou záležitostí. Vše má svůj čas, což platí i zde.

Při přihlášení do hry sis vytvořil svou domovskou planetu (DP), nyní se podívej na mapu a vyber si vhodnou planetu k osídlení. Každá rasa má svoje oblíbené typy planet, proto se snaž vybírat si ty, které Tvé rase vyhovují nejvíce. DP je pro tebe ta nejvýhodnější kombinace druhu planety, typu hvězdy a pozice v hvězdném systému. Osídluj planety, které jsou blízko sebe, pokud chceš mít výhodu rychlého přesunu jednotek při obraně napadené planety apod. Věř, že to má své výhody.

Hned od začátku se snaž prosperovat obchodem, do kterého budeš dávat buďto surovinu, kterou budeš těžit, výrobky, které vyrobíš, nebo jednotky, které vyzbrojíš sám, či nakoupíš. Vlastní výrobky můžeš postupně (automaticky) prodávat vlastní populaci na vlastních planetách nebo je prodáš v obchodě a nakoupíš jiné výrobky jiné rasy a jejich zásoby postupně prodáš populaci na vlastních planetách.

Vybral jsi si rasu Nekronů,

tato rasa se poměrně dost od ostatních liší a to hlavně způsobem těžby, při kterém se zmenšují planety až na velikost jednoho kilometru. Na druhou stranu jsou Nekroni jedinou rasou, která umí své planety vyrábět, zvětšovat a přemísťovat. Hra za nekrony je ovšem složitější a těžší. Populace neroste zrovna nejrychleji a proto je potřeba udržovat vysokou spokojenost na planetě.

V pomoci pod odkazem první kroky ve hře najdete doporučenou strategii Nekronů - doporučuji její přečtení všem nováčkům a nejen jim!

Hned od startu je též dobré sledovat Diskuse (hlavně Škola - rady a návody ke hře nebo třeba Obchody a inzerce) a seznamovat se s lidmi okolo, protože nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat spojence a nové přátele. Po pár dnech hraní pak budeš muset učinit poslední důležitou volbu, zvolit si své budoucí politické zřízení, toto pečlivě promysli... Politiku můžeš pak sice libovolně jednou za 24 hodin změnit, ale právě volba na začátku ovlivní tvou startovní pozici.