Začínáme jako nekron

Nekroni

Vybral sis rasu nekronů. Jde o rasu, za kterou je těžké se naučit hrát a ještě těžší je se za ni naučit hrát dobře. U nekronů tě nečekají velké kapacity zbrojení, nebudeš zbrojit zadarmo, budeš mít pomalé množení obyvatel a ani tvoje příjmy nebudou závratné, protože těžba zmenšuje planety. Přesto jsou nekroni v této hře považováni za silnou válečnickou rasu díky svým možnostem rychlého přesunu.

Zastavění planet a jejich využití

Na začátku budeš mít osídlenou pouze domovskou planetu (dále jen HW), která má ideální velikost, typ a umístění vzhledem k hvězdě. Budeš na ní mít postaveny budovy, které ale nejsou postaveny ideálně.  Proto se pokus zastavět planetu takto: 650 x Nekropolis, 450 x Tunel zrození (oboje je potřeba pro spokojenost obyvatel), 158 x Skubaster (zbrojovka), 1389 x Statický kondenzátor (elektrárny) a 1 x Krakatonová rafinerie (v ní můžeš vyrábět krakaton – klíčovou surovinu). Na domovské planetě nemůžeš stavět Těžební devastátor, Těžební devastátol a ani Galaktické okno.
Nyní máš zastavěn HW a je na čase se podívat po galaxii po první planetě k osídlení. Osidlovat můžeš jen jednou za čas, proto vybírej pečlivě. Planeta by měla být pouštního typu s co největší velikosti - ideálně skoro 20 000 km v průměru. Až takovou planetu najdeš a osídlíš, postav na ní 10 elektráren a jedno Galaktické okno. Pak v kolonce Hi-Tech planetu přesuneš co nejblíže k HW. Při přesouvání se vyhýbej nevhodným pozicím. Pro nekrona je ideální modrá hvězda, ale bez větších problémů můžeš planetu přesunout i na pozici bez hvězdy.
Protože první planeta ti jako zbrojící planeta spolkne při zbrojení hodně surovin, zastav druhou planetu jako planetu těžební. Jako těžebky ti budou sloužit těžební devastátory a těžební devastátoly. Postav jich na planetě co nejvíc, ale nezapomeň na dostatek místa pro elektrárny a budovy pro spokojenost obyvatel.

Strategie v ochraně

• Všechny nové planety osidluj a zastavuj jako těžební pouště. Výjimku můžeš udělat u 4. planety, ze které můžeš udělat zbrojovku (zastavění podobné jako u HW).
  • Latinium (zdejší obdoba peněz) budeš vydělávat prodejem surovin.
  • Nezapomeň pravidelně zbrojit na HW.
  • Na každou novou planetu posílej z HW alespoň 10 Nekromancerů (jednotky nekronů vyráběné ve zbrojovkách) proti útokům ostatních vládců po konci ochrany.
  • V Tunelu zrození můžeš zbrojit nekronskou pěchotu.
  • Zkupuj co nejvíce výzkumných bodů. Až jich budeš mít 330 000, můžeš udělat výzkum Rotamar a vyrábět si vlastní umělé planety. Po těch je těsně po ochraně velký zájem.

Tipy pro nekrony

• Nekroni mají velmi drahé zbrojení a jejich těžba zmenšuje planety a proto není příliš efektivní.
  • Najdi si co nejdříve nadace (impérium), kde ti výměnou za obranu a planety dodají latinium a armádu. Ostatní rasy zbrojí efektivněji a rasa UI natěží mnohem více.
  • Při válčení maximálně využívej výhody Galaktického okna.
  • Při dostatečné aktivitě při obranách spojenců budeš od nich dostávat armádu (po domluvě).
  • Po výzkumu Nekromancer transport můžeš na planetách stavět Mancer-brány a pomocí nich okamžitě přesouvat nekromancery libovolně mezi planetami, kde jsou Mancer-brány postaveny.
  • Rozhodně doporučuji pořídit členství v klubu Nar+. Při zakoupení členství budeš moci vylepšit rotamar až do té míry, že budeš vyrábět planety stejné velikosti jako je HW. To je jedna z největších výhod Nekronů a o jejich velké umělé planety je obrovský zájem mezi Krchy.

Autor textu: Iwan-ši-Zuňk