Úvodem ke hře NaR

Vyzkoušejte tuto webovou strategickou hru s prvky sci-fi v téměř reálném čase.

Erb WhoaVe hře Nadace a říše (zkráceně  NaR) najdete války, obchody a v neposlední řadě i politiku. Hrajete proti množství živých hráčů, mezi nimiž brzy získáte své přátele ale i nepřátele. S přáteli si pak můžete pomáhat při budování svých hvězdných systémů a vytvářet s nimi různá politická seskupení. Vzájemnou pomocí jak v ekonomice, tak ve válkách nakonec získáte velkou moc v galaxii a všechny neřátele můžete dobýt a sebrat jim tak jejich planety.

Ke hře Nadace a říše stačí mít obyčejný prohlížeč a instalovaný plug-in Flash, který je dnes již základní součástí většiny systémů. Při vstupu do hry se můžete zdarma registrovat a dále zdarma hrát.

Zkuste to nyní a staňte se obávaným pánem galaxie...

Herní princip

Prostředí hry je zasazeno do galaxie Mléčná dráha několik desítek tisíc let po krizi galaktické říše ze které byla úspěšně vyvedena první a druhou nadací. Zcela volně tak navazuje na možné události, které byly popsány v knižní sérii o nadaci Isaacem Asimovem. Od té doby se v galaxxi také objevily i nové rasy, z nichž některé přišly z jiných galaxií a některé byly uměle vytvořeny.

Každý hráč (ve hře zvaný vládce) si vybírá z několika možných ras, které se od sebe liší svými možnostmi a schopnostmi. Některé rasy vynikají jako těžaři, jiné pak jako válečníci nebo obchodníci. Mezi rasy, za které se může hrát, patří Krchové, Whoové, Terrané, Nekroni a UI. Kromě hratelných ras existují ještě rasy nehratelné, což jsou Strážci a Předkové.

Po krátkém rozehrání věku si pak každý vládce volí svoji politiku pro další pokračování ve hře. Pojmem politika je zde myšleno politické uskupení, za které pak vládce hraje ve spolupráci s ostatními vládci ze stejné politiky. Nehraje se zde tedy za jednotlivce nebo za svou rasu. Na výběr jsou nyní demokratická sdružení a následně pak demokratické nadace. Protipólem demokratických politik jsou diktatury impérií vedené císařem.

Úkolem každého vládce je získávání moci v galaxii ve spolupráci se svou zvolenou politikou. K tomuto účelu pak získává planety osídlením, válkou nebo také obchodem. Tyto planety se zastavují komplexy budov pro těžbu, zbrojení a další ekonomickou činnost. Uvedené činnosti pak podporuje propracovaný systém obchodů a válek, bez nichž by hra neměla smysl.

Celá hra je přístupná bezplatně a tedy není žádná nutnost platit ani za registraci ani za hru samotnou. Mimo to ale existuje možnost získání několika drobných výhod zaplacením členského příspěvku do klubu NaR.

Provedení

Stavby na terranské planetěCelá hra je vytvořena ve Flashi, takže pro hru stačí obyčejný webový prohlížeč a připojení k internetu. Podpora Flashe je dnes samozřejmostí pro všechny možné prohlížeče a pokud by vám náhodou chyběla, tak její instalace je otázkou do jedné minuty. Technicky je tedy Nadace a říše sestavena tak, že stačí první načtení hry a dále se pohybujete po rozsáhlém menu s množstvím různých obrazovek a průvodců bez nutnosti nového načítání celé stránky.

Více obrázků ze hry...

Provozovatel

Hru provozuje společnost Granim, s.r.o. jako jeden ze svých zájmových projektů a to již od roku 2004. Kompletní realizace hry je pak dílem několika ochotných dobrovolníků pod vedením Milana Trundy.

Zaujala vás hra? Můžete se hned zdarma registrovat a hrát. Použijte návod na registraci nebo si rovnou vyberte server a do to ho...