Změny pro 76. věk

Změny pouze pro 76. věk

1. Pro 76. věk se nastavují politiky tak, že v nadaci mohou být nejvýše dvě sdružení o nejvýše třech členech, imperátor může mít šest podřízených guvernérů a guvernér již nemůže mít podřízené.

Trvalé změny platné až do odvolání

1. Při počítání kapacity se vždy při použití zařízení (HB, TP, továrny, zbrojovky,...) odečetla ještě kapacita za 5 minut. Toto mělo znázorňovat úklid a dobíjení zařízení. Od 76. věku hry se však již žádná kapacita navíc odečítat nebude.
  2. Interval pro akce hrdiny medika byl zkrácen z původních 24 hodin na 22. Snad to pomůže vládcům, co se přihlašují do hry jednou denně ve stejnou dobu.
  3. Se začátkem věku se budou zakládat ankety s nastavením pro příští věk. Jde především o počty členů v politice, úkol věku, chráněné sektory). Ankety budou končit cca týden před koncem věku, aby se vládci mohli v klidu připravit. Pokud bych někdy zapomněl, tak prosím o připomenutí. Má-li někdo návrhy na doplnění, tak nechť si nenechává pro sebe.
  4. V rámci podpory válečných sektorů bylo trochu upraveno zbrojení:
    Všechny kapacity zbrojovek byly poníženy o cca 10%.
    Při zbrojení na planetě ve válečném sektoru se za každé zbrojení ještě přidělí bonus o celkové síle ve výši 10% aktuálního zbrojení. Tento bonus se skládá z katamaků a je doplněn hlídkou tak, aby se co nejvíce přiblížil těm deseti procentům.
    Dále je možné při zbrojení ve válečném sektoru získat ještě malý dárek ve formě jednotek předků. Přidělení tohoto dárku je ale řízeno pseudonáhodně - jde pouze o pravděpodobnost řízenou generátorem náhodných číslic, nicméně platí zde vztah, že čím větší sílu najednou zbrojíte, tím větší je pravděpodobnost zisku dárku.
    Výsledkem je to, že v chráněném sektoru se zbrojí o 10% méně než ve válečném, přičemž zbrojení ve válečném sektoru vyjde na sílu cca stejně, jako předchozí věky, ale je navíc ještě výhodnější, protože na bonusové a dárkové jednotky nepotřebujete ani suroviny ani latinium a ani obyvatele.
    Zbrojení v hyperionu nebylo touto úpravou nijak dotčeno - tedy nedošlo ke snížení kapacity a zbrojí stejně v chráněném i válečném sektoru.
    V detajlu vládce menu "Hledej" můžete vidět aktuální výpočet případné vaší daňě z kolonie, pokud byste byli kolonizováni. Tento výpočet ale uvidíte pouze u vlastního detajlu!
  5. Změna počítání daní z kolonií: Výpočet nyní vychází z toho, co napadený vládce v okamžiku zahájení války průměrně zbrojí a těží. K tomu je stanovené minimum a maximum.
    Podrobnější informace najdete na aktualizované stránce kolonizační války.
    Tabulka k výpočtu je na stažení: cenaplanety.ods
  6. U odměny za osídlení se již nebudou přidělovat UI jednotky jiným rasám než UI.